Matti Vataja

Aika on

Saarnaajan kirjassa todetaan: ”Kaikella on määräaika.”
Meilläkin – minulla ja Ritvalla – on ollut aikamme täällä kauniissa karussa Kainuussa. Nyt on tullut aika lähteä. Lähtölaskenta on jo alkanut.
Mitä otamme mukaamme ja mitä jätämme pois – siinäpä kysymys. Ihmisellä on taipumus kerätä tavaraa ympärilleen. Olen itse ihmetellyt: ”Olenko kenties tarvinnut näitä kaikkia?” Kun tiedossa on pienempi asunto, herää kysymys: ”Jos en vähennä lastia, miten mahdun tuohon asuntoon itse?”

Nyt on inventaarion aika.
Lokakuun loppupuolella tulee muuttoauto hakemaan meidät Heinolaan.

Ihmiselle on annettu määrämittainen aika. Aika on tulemisella ja lähtemisellä. Me tulemme tähän maailmaan äitimme kohdusta mitään omistamatta, alasti. Elämme ja teemme työtä aikamme, kunnes tulee aika lähteä. Noutaja tulee jokaiselle. Miten tuohon matkaan olet valmistautunut, kun tuo viimeinen noutaja saapuu?

Tiedätkö kuka sinut kerran tulee noutamaan ajasta ikuisuuteen?
Onko matkavalmistelut tehty ajoissa? Vai oletko kenties kiinnittänyt mielesi kaikkeen tähän ajalliseen, niin että tuo hetki yllättää. Silloin huomaat, että painolastia on liikaa. Matkalle tuohon majanmuuttoon lähdetään vain kerran.
Lähdetkö tästä ajasta Jeesuksen seurassa? Vai lähdetkö kenties sen vanhan vainoojan seurassa, sen kavalan ja kauhean, kuten Luther virressään runoilee.

Nyt on aika tehdä valinta.