Matti Vataja

MITÄ MAAILMASSA OIKEIN TAPAHTUU?

Elämme nyt aikaa jolloin maailman tapahtumat vyöryvät voimalla eteenpäin.
Ihmisten keskuudessa pelko ja epävarmuus valtaavat alaa. Moni kyselee: ”Mitä oikein on edessäpäin?” Näyttää siltä, että jo luomakuntakin soittaa hälytyskelloja.

Eräs amerikkalainen geologi totesi, kun häneltä kysyttiin maajäristysten yleistymisestä, että esimerkiksi USA:n Kalliovuorilla mitataan nykyisin miltei päivittäin pienehköjä maanjäristyksiä. Tällaisia esiintyy eri puolilla maailmaa, ne vain eivät enää ylitä uutiskynnystä. Tutkija vertasi niitä odottavan äidin supistuksiin, jotka tihenevät ennen synnytystä. Jotain suurta tässä ilmeisesti on tulossa.

Erilaiset sään ääri-ilmiöt ovat jo melko yleisiä, toisaalla kuivuus, toisaalla kaatosateet ja tulvat. Todellisuutta on myös ilmaston lämpeneminen.

Entäpä sitten sodat? Viime vuosina on raportoitu Lähi- Idän sodista, ”tapetilla” ovat olleet Irak ja Syyrian julma sisällissota. Lisäksi maailmassa on useita kymmeniä ns. jäätyneitä konflikteja.

Eräässä keskustelussa mieshenkilö heitti minulle väitteen, joka ei ole näinä aikoina mitenkään outo. Hän sanoi: ”Raamattu on aikuisten satukirja, joka on myyttejä ja legendoja täynnä.” Heitin hänelle kysymyksen Raamatusta Jesajan kirjasta, joka on kirjoitettu noin 740 vuotta ennen Kristuksen syntymää. Kysyin, mitä mieltä mies on seuraavista Jesajan kirjoittamista asioista (Jesaja 24:3 – 6):

”Maa tyhjennetään typötyhjäksi ja ryöstetään putipuhtaaksi, sillä näin Herra on sanonut.
Maa murehtii ja lakastuu, maanpiiri nääntyy ja lakastuu. Kansan ylhäiset nääntyvät maassa.
Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait ja hylänneet käskyt, tehneet tyhjäksi iankaikkisen liiton.
Sen vuoksi kirous kalvaa maata ja sen asukkaat syystään kärsivät. Sen vuoksi maan asukkaat kärventyvät kuumuudesta, ja vain vähän jää ihmisiä jäljelle.”

Keskustelukumppanini totesi: ”On kuin lukisi päivän uutisia.”